HTML

Amerikás magyar

USA kultúra, politika, művészet, történelem - itthonról. amerikasmagyar [kukac] gmail [pont] com

Címkék

9/11 (1) Al Franken (1) Apple (1) archívum (1) bacon (1) Bandholtz (1) Barack Obama (2) Bell (1) bicikli (1) Bill Clinton (2) Bloomberg (1) bor (1) Boston (4) Boston Public Library (1) brown (1) Capote (1) Castro (1) Citi Bike (1) Clinton (2) Clinton Foundation (1) Colleen Bell (1) columbia (1) coming out (1) cornell (1) Csou En-Laj (1) dartmouth (1) Dél (2) demokraták (1) Demokrata Pár (1) Deresiewicz (1) diplomácia (2) diplomata (1) drog (1) egyetem (1) egyház (1) Eleanor Roosevelt (1) elnök (1) Elon College (1) Elon Univserity (1) Erős rengés (1) Everett Dirksen (1) felsőoktatás (2) Fidel Castro (1) Flannery OConnor (1) Franzen (2) Freedom (1) Grammy (1) harvard (1) Henry Kissinger (1) Hillary Clinton (5) hipszter (1) homoszexualitás (2) House of Cards (1) hóvihar (1) hús (1) időkapszula (1) ikertornyok (1) ivy league (1) Javítások (1) Jeb Bush (1) JFK (1) Jimmy Carter (1) Jonathan Capehart (1) Jonathan Franzen (4) jó film (1) karnevál (1) katolikus (1) Kennedy (1) Kentucky (1) Kevin Spacey (1) Kína (2) Kindred (1) Kissinger (2) Könyv (1) könyv (1) könyvhét (1) konzervatívok (1) Kounalakis (2) Kuba (1) külügyminiszter (1) Laura Bush (1) London (1) Los Angeles (1) Magyarics Tamás (2) Mardi Gras (1) Massachusetts (1) McCain (1) melegek (3) melegházasság (2) mém (1) Michelle Obama (1) nagykövet (2) nagykövetség (2) Newsweek (1) New Orleans (1) New York (2) Nyugat-Virginia (1) Obama (3) OConnor (1) Octavia Butler (1) Oprah (1) penn (1) pénzügy (1) Philip Roth (1) Politico (1) princeton (1) rabszolgaság (1) rakétaválság (1) republikánusok (1) Republikánus Párt (1) Roosevelt (1) Spotlight (1) Strong Motion (1) Szabadság (1) Szabadság tér (1) szobor (1) The Boston Globe (1) The Corrections (1) The Discomfort Zone (1) The Kraus Project (1) The New Republic (1) The New York Times (2) The Twenty-Seventh City (1) Tim Cook (1) tömegközlekedés (1) törvényalkotás (1) Truman Capote (1) Új-Mexikó (1) újságírás (1) Ukrajna (1) ukrajna (1) ukrán diaszpóra (1) utazás (1) választások (1) vallás (1) Vocativ (1) Wall Street (1) Wall Street Journal (1) World Trade Center (1) wtc (1) X/Zen (1) yale (1) Címkefelhő

Hogyan tovább, Apple?

2016.09.09. 13:16 amerikás.magyar.

Megoszlik a nemzetközi média reakciója az iPhone 7-tel kapcsolatban: van aki szerint a fotóipar feje tetejére áll majd az új telefontól, mások szerint viszont csak maszatoltak egy kicsit a 6s-en. Egy azonban biztos: idén többször is előfordult, hogy az Apple csökkenő kereskedelmi adatokat publikált és könnyen lehet, hogy ez máskor is megtörténik majd, hiszen aki a nyugati világban iPhone tulajdonos akart lenni, az már minden bizonnyal az is. De hogyan lehet fenntartható a növekedés? 

apple-iphone7.jpg

A New Yorker újságírója szerint két megoldás lehet arra, hogy maradhat hosszú távon a világ legértékesebb vállalata az Apple. Sőt, a profitmaximalizálás érdekében ezt a kettőt kell kombinálnia a cégnek.

Irány Ázsia!

Az iPhone népszerű Kínában, de valódi áttörést még nem sikerült elérnie annak ellenére, hogy ott gyártják őket. Potenciál Indiában is lehet, ahol nem túl elterjedt az Apple márka - nem meglepő, hiszen az indiai társadalom nagy része nem tudja magának  megengedni a telefonmárkát. Statisztikák szerint azok a kínaiak és indiaiak, akik most vásárolnak először mobiltelefont, nem iPhone-t vesznek, pontosan a borsos ár miatt. Az aktuális változat ára 649 dollárnál kezdődik az USA-ban (adók nélkül), és nem valószínű, hogy ázsiában sokkal olcsóbb lenne. Nyitnia kell tehát olcsóbb termékekkel India és Kína felé is az Apple-nek, ha fenntarthatóan szeretnének globális vezetők maradni. 

Super Mario

Megoldás lehet a problémára az is, ha a fókuszt nem csak a telefonokra helyezni a cég, hanem a kiegészítő szolgáltatásokra. A mostani sajtótájékoztatón az Apple azt is bejelentette, hogy elérhető lesz a kultikus Super Mario az AppStore-ban is. A bevétel csak néhány dolláros, de sok kicsi sokra megy. Könnyen lehet, hogy többek között azért fejleszti a cég az AppStore-ben elérhető applikációkat és az Apple Music szolgáltatást, hogy segítse növekedési pályán tartani a vállalatot. A kiegészítő szolgáltatások és termékek kategóriába tartozik az AirPod bevezetése is. A 149 dolláros vezeték nélküli fülhallgatót az elemzők szerint a vásárlók 15-20 százaléka is megveheti majd, masszív bevételt generálva ezzel az amerikai óriásnak. 

A kép forrása az apple.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikasmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr2311690361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása